Technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Uczeń zdobywa wiedzę i umiejętności w zakresie kwalifikacji zgodnych z nową podstawą programową

 

  • Sporządzanie potraw i napojów

  • Przechowywanie żywności

  • Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów

  • Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

  • Planowanie i ocena żywienia

  • Organizowanie produkcji gastronomicznej

  • Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych

 

Technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

 

  • oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania,

  • sporządzania i ekspedycji potraw i napojów,

  • planowania i oceny żywienia,

  • organizowania produkcji gastronomicznej,

  • planowania i realizacji usług gastronomicznych.

 

Kontakt

Galeria zdjęć

O Szkole 

Patron Szkoły

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu 

Strona główna

Deklaracja dostępności

Polityka prywatności

RODO

DANE SZKOŁY

 

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Starym Brześciu 

87-880 Brześć Kujawski

tel/fax  (054) 252 12 25

tel. kom. +48 516 069 080

e-mail:  starybrzesc@interia.pl kontakt@starybrzesc.pl

NIP: 888 10 41 864
 
 
 
 

NASZA SZKOŁA W SIECI

© 2018 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej. Wszystkie prawa zastrzeżone.