Technik żywienia i usług gastronomicznych
Uczeń zdobywa wiedzę i umiejętności w zakresie kwalifikacji zgodnych z nową podstawą programową
Sporządzanie potraw i napojów
Przechowywanie żywności
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Planowanie i ocena żywienia
Organizowanie produkcji gastronomicznej
Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania,
sporządzania i ekspedycji potraw i napojów,
planowania i oceny żywienia,
organizowania produkcji gastronomicznej,
planowania i realizacji usług gastronomicznych.
DANE SZKOŁY
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Starym Brześciu
87-880 Brześć Kujawski
tel/fax (054) 252 12 25
tel. kom. +48 516 069 080
e-mail: starybrzesc@interia.pl kontakt@starybrzesc.pl
NASZA SZKOŁA W SIECI
© 2018 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej. Wszystkie prawa zastrzeżone.