23 grudnia 2022
Historia cukrownictwa w Polsce, struktura organizacyjna zakładu, a zwłaszcza proces technologiczny produkcji to tematy, z którymi zapoznali się uczniowie Technikum Rolniczego podczas wizyty w cukrowni" Kruszwica". Nie trzeba nikogo przekonywać, że cukier jest nieodłącznym elementem naszego życia, powstaje w wyniku przerobu buraków cukrowych. W cukrowni młodzież zapoznała się ze strukturą organizacyjną zakładu, zadaniami poszczególnych działów, procesem produkcji oraz jego efektami. Związek między jakością dostarczonych korzeni buraków, a produktem końcowym przekonuje do konieczności przestrzegania właściwych zasad uprawy tej rośliny.
Dziękujemy panu Dyrektorowi cukrowni oraz kierownikom poszczególnych działów za ciekawe spotkania, życzliwość i serdeczne przyjęcie. Było słodko. 

 

 

 

 

Cukrownia Kruszwica

Rekrutacja

Dyrekcja 

Strona główna

Kontakt

O Szkole 

Patron Szkoły

Strona główna

Deklaracja dostępności

Polityka prywatności

RODO

DANE SZKOŁY:

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego

im. Jadwigi Dziubińskiej w Starym Brześciu 

87-880 Brześć Kujawski

tel/fax  (054) 252 12 25, tel. kom. +48 516 069 080

e-mail:  starybrzesc@interia.pl, kontakt@starybrzesc.pl

NIP: 888 10 41 864

NASZA SZKOŁA W SIECI:

© 2018-2024 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej. Wszystkie prawa zastrzeżone.