Jak wygląda organizacja pracy w kuchni? Dlaczego zasady pracy zespołowej są tak ważne? W jaki sposób dba się o tempo pracy i jak ważna jest współpraca całego zespołu? Na te pytania z pewnością odpowiedzą uczniowie I klasy BTP o specjalności technik żywienia i usług gastronomicznych, którzy odwiedzili uzdrowisko ,,Jutrzenka” w Wieńcu‑Zdroju. Młodzież zapoznała się z pracą profesjonalnej kuchni, mogła zobaczyć organizację zaplecza i spróbować swoich sił w praktyce. Uczniowie mogli gotować pod kierunkiem specjalistów, zadać pytania i zebrać cenne wskazówki, które z pewnością wykorzystane zostaną w dalszej edukacji. Dziękujemy Panu Sławomirowi - głównemu szefowi kuchni, Pani Monice za profesjonalizm i serdeczne podejście oraz przepyszne śniadanie, które mogliśmy wspólnie zjeść. Szczególne podziękowania składamy całemu zarządowi Sanatorium ,,Jutrzenka” za umożliwienie wizyty i gościnność.
DANE SZKOŁY:
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Jadwigi Dziubińskiej w Starym Brześciu
87-880 Brześć Kujawski
tel/fax (054) 252 12 25, tel. kom. +48 516 069 080
e-mail: starybrzesc@interia.pl, kontakt@starybrzesc.pl
NASZA SZKOŁA W SIECI:
© 2018-2025 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej. Wszystkie prawa zastrzeżone.