Wiem co jem? – jak rozpoznawać żywność ekologiczną?1 października 2018 roku odbyło się spotkanie informacyjne skierowane do uczniów klas o profilu gastronomicznym. Przewodnim hasłem warsztatów było rozpoznawanie żywności ekologicznej. Prelekcję przeprowadziła p. Małgorzata Grabczyńska -specjalista ds. ekologii i środowiska z Kujawsko – Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Minikowie, Oddział w Zarzeczewie. Prelegentka omówiła sposoby i formy znakowania zdrowej żywności oraz zaprezentowała produkty ekologiczne.
DANE SZKOŁY:
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Jadwigi Dziubińskiej w Starym Brześciu
87-880 Brześć Kujawski
tel/fax (054) 252 12 25, tel. kom. +48 516 069 080
e-mail: starybrzesc@interia.pl, kontakt@starybrzesc.pl
NASZA SZKOŁA W SIECI:
© 2018-2024 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej. Wszystkie prawa zastrzeżone.