Aromat roznosił się w całej pracowni żywienia. Młodzież na zajęciach praktycznych z technologii gastronomicznej przygotowała kurczaka. Uczniowie uczyli się jak podzielić tuszkę drobiową na elementy gastronomiczne. Z uzyskanych części przygotowali pyszny rosół z własnoręcznie wykonanym makaronem. Na drugie danie serwowano faszerowane skrzydełka oraz pulpety z sosem w asyście ziemniaków puree. Zobaczcie sami!
DANE SZKOŁY:
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Jadwigi Dziubińskiej w Starym Brześciu
87-880 Brześć Kujawski
tel/fax (054) 252 12 25, tel. kom. +48 516 069 080
e-mail: starybrzesc@interia.pl, kontakt@starybrzesc.pl
NASZA SZKOŁA W SIECI:
© 2018-2025 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej. Wszystkie prawa zastrzeżone.