Chleb stanowi jeden z podstawowych składników codziennej diety człowieka i jest najczęściej spożywanym produktem. 21 października 2025 roku podsumowano konkurs Zdrowy chleb na naszym stole w ramach obchodów Tygodnia Chleba Żytniego. Na korytarzu szkolnym odbyła się degustacja chlebów pieczonych przez uczniów oraz ich Rodziców. Było pieczywo z suszonymi pomidorami, bazylią, czosnkiem, tymiankiem, słonecznikiem, dynią oraz płatkami kukurydzianymi. Młodzież na zajęciach praktycznych przygotowała pasty z jaj, makreli, smalec z ogórkiem, ser twarogowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką oraz na słodko z brzoskwinią, czekoladą. Komisja w składzie przewodniczący Rady Rodziców Pan Tomasz Sobieraj, kucharz Pan Sebastian Kwiatkowski oraz Pan Dyrektor Kazimierz Rojewski wybrali chleb, który był najsmaczniejszy, zdobył najwięcej punktów za smak, strukturę oraz wrażenie ogólne. W konkursie I miejsce otrzymał Michał Gromadzki z klasy I BTP, 2 miejsce - Amelia Rolerad z 3 LTC, zaś III Piotr Brzóska z 4 BT. Gratulujemy! Dzisiejszy dzień był dla całej społeczności szkolnej czasem degustowania przepysznych past, smalcu, dżemów z chlebem wypieczonych przez siebie i swoich Rodziców.
DANE SZKOŁY:
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Jadwigi Dziubińskiej w Starym Brześciu
87-880 Brześć Kujawski
tel/fax (054) 252 12 25, tel. kom. +48 516 069 080
e-mail: starybrzesc@interia.pl, kontakt@starybrzesc.pl
NASZA SZKOŁA W SIECI:
© 2018-2025 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej. Wszystkie prawa zastrzeżone.